+386 (0)41 680 537

Splošni pogoji

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Viskirum.si (v nadaljevanju ponudnik) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi Zakona o varovanju osebnih podatkov (ZVOP). na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Spletno trgovino Viskirum.si  (v nadaljevanju »trgovina« ) upravlja podjetje Viskirum d.o.o., Špindlerjeva ulica 2e, 2310 Slovenska Bistrica, Slovenija; Davčna številka: SI89789776; Matična številka 71157330000.

Svetujemo Vam, da pred uporabo spletne trgovine Viskirum.si pazljivo preberete spodaj navedene  Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, Vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine Viskirum.si. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Viskirum.si kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato Vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja. 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne Viskirum.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Prijava

Registracija in vpis osebnih podatkov v spletno trgovino Viskirum.si  sta nujna in izključno potrebna samo za pravilno izvajanje storitev. Ob registraciji v spletno trgovino Viskirum.si  obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Zasebnost

Podjetje  Viskirum d.o.o.  jamči, da osebnih podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam. Registracija in vpis osebnih podatkov v spletni trgovini Viskirum.si sta nujna in izključno potrebna samo za pravilno izvajanje storitev spletne trgovine Viskirum.si. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Vaše osebne podatke skrbno varujemo pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina Viskirum.si dobro skrbi za varnost Vaših osebnih podatkov in spoštuje Vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih, preko njihovega uporabniškega računa. Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Cene

Vse cene v spletni trgovini Viskirum.si so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Nakup brez DDV ni mogoč. Cena, navedena ob posamezni steklenici, ne vsebuje stroškov pošiljanja. Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini Viskirum.si. Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila.  Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb ponudbe in cen brez napovedi, razen če ni drugače navedeno.  Cene navedene v spletni trgovini  Viskirum.si ne vključujejo stroškov poštnine.

Postopek naročanja oz. nakupa

V spletni trgovini  Viskirum.si so predstavljeni izdelki za katere je možno opraviti nakup. Naročilo v spletni trgovini  Viskirum.si  je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti. Vsa potrjena naročila bodo obravnavana kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno.

Pri nakupovanju se uporablja virtualna nakupovalna košarica. Izdelke dajete v košarico s pomočjo nakupovalne košarice pri vsakem izdelku. Če želite izbrane izdelke videti, spremeniti njihove količine oz. jih odstraniti iz nakupovalne košarice, se premaknite na stran "Košarica".

Ob zaključenem  popravljanju količin izdelkov in vašega izbora le-teh v košarici, pritisnite gumb "Zaključi nakup", v kolikor želite izbrane izdelke kupiti. Če želite izprazniti nakupovalno košarico, pritisnite gumb "Izprazni košarico", v kolikor pa želite odstraniti samo določen izdelek, pa pritisnete na ikonico "Koš" pri izdelku, ki ga želite odstraniti.

Najprej vnesite svoje podatke, ki bodo prikazani na računu. V kolikor želite dostavo naročenih izdelkov na drugi naslov, prosimo, da nam sporočite oz. vnesete v polje "Kaj nam želite sporočiti". Nato izberete način pošiljanja izdelkov.

Na naslednji strani izberete način plačila naročenih izdelkov. V zadnjem koraku, na strani "Potrditev naročila" lahko pred oddajo naročila še enkrat preverite, kaj ste naročili, količine in cene, stroške pošiljanja, ter vrednost celotnega naročila, naslov ki ste ga vnesli in ki bo izpisan na računu, v kolikor ste vnesli drugi naslov za dostavo, vidite tudi tega.

Za oddajo naročila pritisnete gumb "Zaključi nakup". V kolikor je bilo naročilo uspešno oddano, se Vam pojavi stran, ki potrdi, da je naročilo bilo uspešno oddano, hkrati pa Vam sistem na Vaš e-naslov pošlje kopijo naročila. V kolikor želite karkoli popraviti, uporabite gumb "Nazaj".

S potrditvijo naročila kupec potrjuje, da se strinja s splošnimi pogoji.

Način plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 
Po predračunu: Ob naročilu izstavimo predračun in ko je le ta poravnan odpošljemo artikle. 
* Osebni prevzem: Plačilo se izvede ob osebnem prevzemu artiklov.

Za osebni prevzem nas prosim kontaktirajte, da Vam potrdimo termin prevzema arktiklov. Stroški telefonskega klica so odvisni od vašega telefonskega operaterja v mobilno omrežje Telemach.

V primeru naročila blaga s strani pravnih oseb, se plačilo izvede po izdanem predračunu in blago dostavimo pravnim osebam v dogovorjenem roku po prejetem plačilu.

Dostava

Naročeno blago, ki je na zalogi, bo dostavljeno predvidoma v 3 do 5 delovnih dneh, v ostalih primerih pa do 10 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 10 delovnih dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu. Vse izdelke kupcu paketno dostavlja Pošta Slovenije. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosimo kontaktirajte). V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave.

Cene blaga navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Če vaš znesek preseže 200 EUR, poštnino krijemo mi. Stroški pošiljanja se obračunajo po ceniku  HYPERLINK "http://www.posta.si/downloadfile.aspx?fileid=25271" Pošte Slovenije. Naročila v znesku nad 200€ dostavimo brezplačno. Brezplačna dostava je prikazana v košarici.

Vračilo blaga in reklamacije

Kupec ima pravico, da nas v 14 dneh po prejemu blaga pisno obvesti o odstopu od pogodbe in sicer na e-naslov:  info@viskirum.si. Prav tako priloži tudi kopijo računa.

Podjetje (prodajalec) nosi odgovornost za stvarne napake na blagu. Stvarne napake so v praksi zelo redke. Skladno s 43. čl. Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico do odstopa od pogodbe v 14 dneh,  če meni, da stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali promet; če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oz. bi mu morala biti znana; če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene oz. predpisane; če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Reklamacije sprejemamo izključno ob predložitvi reklamiranega blaga in računa. 

Ob vračilu morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu je potrebno priložiti kopijo original računa. Kupec mora blago vrniti po pisnem sporočilu na naslov: Viskirum d.o.o., Špindlerjeva ulica 2e, 2310 Slovenska Bistrica.
Stroške vračila blaga krije kupec.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve. Napaka je stvarna: če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali promet; če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oz. bi mu morala biti znana; če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno dogovorjene oz. predpisane; če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnih koli prodajalčevih izjav o značilnosti blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Potrošnik lahko uveljavlja pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Potrošnik, ki je  pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Vračilo izdelka in kupnine:

V skladu z določili  43.člena  ZVPot (https://zakonodaja.com/zakon/zvpot/43c-clen1) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči na e-naslov:  info@viskirum.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma ali najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz pravnega odstavka 43. člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Kupec mora v primeru odstopa od pogodbe obvezno sporočiti odstop od pogodbe pred pošiljanjem blaga. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Blago lahko tudi zamenjate z drugim izdelkom iz naše spletne trgovine.
Obrazec za odstop od pogodbe dobite Obrazec.

 Kupoprodajna pogodba

Uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izdamo račun v pisni obliki. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na našem strežniku. Kupoprodajna pogodba je sklenjena izključno v slovenskem jeziku.

Kupoprodajna pogodba med nami in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko mi potrdimo naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za nas kot za uporabnika (kupca).

V kolikor je naročeno blago zavrnjeno ali pa ni bilo dvignjeno stroške poštnine in stroške vračila krije naročnik. Če blago ni bilo naročeno s strani osebe, ki je navedena na podatkih bomo to smatrali, kot zlorabo osebnih podatkov in bomo zadevo predali organom pregona. Ob tem se bodo predali vsi podatki vključno z IP številko računalnika s katerega je bilo naročilo opravljeno. 

Neprevzeti paketi

Kupec je po Obligacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V primeru lažnih naročil bomo IP naslov predali v nadaljnjo obravnavo kot zlorabo.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da to ni mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Mariboru.

Za reševanje reklamacij nas kontaktirajte preko e-pošte:  info@viskirum.si  ali na telefon.:  +386 41 680 537.
Dobrodošli v spletni trgovini podjetja Viskirum d.o.o. Spletna stran vsebuje informacije o alkoholnih pijačah, zato je vstop dovoljen samo polnoletnim osebam.

S klikom na gumb Vstop potrjujete, da ste starejši od 18 let.